ICCF logo ICCF Holland - help kinderen in Uganda English
Nederlands
   

Uganda tour

Over Uganda

Uganda ligt in oost Afrika, op de evenaar. Ook al is het een arm derde wereld land, de natuur is erg mooi. De grond is vruchtbaar en er is twee keer per jaar een regenseizoen. Dit zorgt voor een mooi groen landschap. Daarom wordt het wel "de parel van Afrika" genoemd.

De politieke situatie is sinds 1986 redelijk stabiel. Daarvoor leed het land onder verschrikkelijke burgeroorlogen. De schade is op sommige plaatsen nog steeds te zien. Uganda hersteld, langzaam. Met hulp van het IMF is de economie verbeterd, de inflatie is onder controle. Dit is een goede situatie voor voortdurende verbetering. President Museveni leidt zijn land goed en slaagt er in om de vele volken die in het land leven bij elkaar te houden. Het grootste financiele probleem is de enorme schuldenlast.

De infrastructuur is de laatste jaren flink verbeterd, dankzij buitelandse hulp. Reizen door het land is gemakkelijk met busjes. Er is heel wat te doen voor toeristen. Ga op safari in een van de wildparken. Beklim de Rwenzori bergen, die west van oost Afrika scheiden. Of rust uit in een van de vriendelijke hotels.

Informatie

Daily Monitor - Onafhankelijke krant, heeft dagelijks nieuws items.

The New Vision - Krant onder beheer van de overheid.

The Uganda Tourist Board web site bevat veel informatie over het land.

Uganda Wildlife Authority - Natuurparken in Uganda. Zie ook hier.

Uganda - Duitstalige informatie over Uganda en zijn geschiedenis.

Uganda weapon

Paula Beauchamp heeft een artikel geschreven over orphan-headed households in Uganda. Het illustreert de situatie waar veel kinderen in belanden als hun ouders sterven door AIDS. (alleen in het engels)

Gebruikers van de tekst editor Vim worden gevraagd ICCF Holland te helpen met het helpen van kinderen in Kibaale. Een artikel in het Linux Journal magazine (juni 2001) geeft achtergrond informatie hierover (in het Engels). U kunt het hier vinden.

Voor commentaar op de ICCF Holland paginas en voor meer informatie, neem contact op met Helena Posthumus (Helena AT iccf-holland DOT org).
Informatie over deze paginas, privacy beleid, etc.:   colofon
Deze paginas zijn beschikbaar op:   iccf-holland.org     www.iccf.nl