ICCF logo ICCF Holland - help kinderen in Uganda English
Nederlands
   

Een kind sponsoren?

Kinderen worden het beste geholpen met voortdurende aandacht en verzorging. Daarom is het sponsor programma opgezet. Voor een klein maandelijks bedrag kan het kind naar school gaan, krijgt het kleren en wat het verder nodig heeft. Als het kind ziek mocht worden zorgt KCC er voor dat het de noodzakelijke hulp krijgt.

Alleen het kind helpen is niet voldoende. Er moet ook een gezonde omgeving zijn waar het kind in kan opgroeien. Daarom wordt een deel van het geld gebruikt om de situatie in de gezinnen te verbeteren. Inenting programmas worden uitgevoerd, leraren op scholen in de omgeving worden getraind, etc. Als een gezin in problemen komt, bijv. vanwege droogte, helpen wij ze door de moeilijke tijd.

U kunt NU een kind helpen!

Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Sponsor een kind in de basisschool. U betaalt maandelijks 17 euro (of meer), waarmee het mogelijk wordt dat het gesponsorde kind naar school gaat en de hulp krijgt die het verder nodig heeft.
  2. Sponsor een kind in de middelbare school. U betaalt maandelijks 25 euro (of meer), waarmee het mogelijk wordt dat het gesponsorde kind naar school gaat en de hulp krijgt die het verder nodig heeft.
  3. Sponsor de kliniek. U kunt zelf bepalen hoeveel u wilt bijdragen. Dit kan ook naast het sponsoren van een kind. Het geld wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van medicijnen, salaris van de verpleegsters, het geven van voorlichting en transport naar de dorpjes voor inenting programmas.

Omdat de genoemde bedragen de werkelijke kosten niet dekken gebruiken we twee sponsors per kind. Als u het bedrag verdubbelt bent u de enige sponsor. Zie hieronder voor de reden waarom we twee sponsors per kind hebben.

Betaald u meer als het minimum dan wordt de rest gebruikt voor de kliniek en het verbeteren van de algemene voorzieningen. Ook andere kinderen profiteren hiervan!

Als u een kind sponsort kunt u persoonlijk contact hebben. U krijgt dan een foto, kunt naar het kind schrijven en ook brieven terug verwachten. Als u dit niet wilt kunt u dit op de bon aankruisen.

Als u een kind sponsort moet u de intentie hebben om dit voor minstens een jaar te doen.

SEPA landen
Heeft u een bankrekening in euro, dan u kunt maandelijks betalen met een automatische afschrijving. Zie hieronder.
Anderen
Om de bankkosten te beperken vragen we u om per jaar te betalen.Klik hier voor de wijze waarop u het geld kunt sturen. Het formulier hieronder hoeft u niet op te sturen. Maar laat ons wel uw post adres en e-mail adres weten, bijvoorbeeld per e-mail naar Bram Moolenaar (Bram@iccf-holland.org).

Betalen met automatische incasso

Automatische incasso is de makkelijkste manier om maandelijks te betalen. U kunt de incasso altijd weer stopzetten of een betaling terug laten boeken.

Open nieuw window met bon

Print de bon uit, vul hem in en stuur hem op naar:

Stichting ICCF Holland
Goudsbloemstraat 51
3812 WV Amersfoort

Of scan de ondertekende bon in en email deze naar bram@iccf-holland.org


Waarom twee sponsors per kind?

Lange tijd hebben we het sponsor bedrag laag gehouden, zodat we meer sponsors konden aantrekken. Het verschil met de werkelijke kosten werd opgevuld met eenmalige donaties en de opbrengst van acties.

In de loop van de tijd zijn er twee dingen veranderd. Op de eerste plaats zijn de kosten van de school langzaam maar zeker gestegen. Hoofdzakelijk door de hogere salarissen, dit gaat gelijk op met wat er in Uganda gebruikelijk is. Ten tweede zijn diverse activiteiten naast de school gegroeid. Vooral de kliniek, die in 2020 vergroot is en duurdere behandelingen aanbiedt. We hebben nu de eenmalige donaties en actie opbrengsten hiervoor nodig.

Gelukkig hebben we voldoende sponsors die een kind willen ondersteunen met een redelijk bedrag. Daarom hebben we niet de bedragen verhoogd maar besloten dat twee sponsors per kind de beste keuze is. We hoeven nu niet elke sponsor te vragen om meer te betalen en we kunnen meer sponsors accepteren.

Op deze wijze kunnen we doorgaan met kwaliteitsonderwijs voor vele kinderen in en rond Kibaale en ook gezondheidszorg aanbieden tegen een prijs die de lokale bevolking zich kan veroorloven.


Aftrekken van periodieke giften

Sinds 2014 is het makkelijker geworden om aan de voorwaarden te voldoen voor het aftrekken van periodieke giften. Het is niet langer nodig dit vast te leggen bij een notaris.

De voorwaarden zijn te vinden op de website van de Belastingdienst. Zoek naar "Voorwaarden voor het aftrekken van periodieke giften". Het formulier wat u moet gebruiken is "Periodieke gift in geld".

Voldoet u aan de voorwaarden dan gaat er minder geld naar de belastingdienst en meer naar de kinderen!

Voor commentaar op de ICCF Holland paginas en voor meer informatie, neem contact op met Bram Moolenaar (Bram AT iccf-holland DOT org).
Informatie over deze paginas, privacy beleid, etc.:   colofon
Deze paginas zijn beschikbaar op:   iccf-holland.org     www.iccf.nl